Alihankintamessut 2013

suomen_muotoilusti_tre

Muotoilu sekä säätiö esittäytyivät vuoden 2013 alihankintamessuilla

Tampereella 24. – 26.9.2013 pidetyt alihankintamessut olivat sekä suuren yleisön (noin 17 000 messuvierasta) että muotoilun juhlaa. Messuteeman keskiössä oli tällä kertaa muotoilu ja Suomen muotoilusäätiöllä oli näkyvä ja keskeisen suuri rooli aiheen käsittelyssä messujen yhteydessä. Paitsi säätiön omalla osastolla, muotoilun merkitystä ja asemaa pohdittiin myös avajaispäivän seminaarissa, joka kokosi messukeskuksen luentosalin ääriään myöten täyteen. Vastauksia kysymyksiin ”Tuotekehitys ja muotoilu yritysten kilpailukykytekijänä” haettiin noin 120 hengen voimin.

Säätiö kokosi omalla osastollaan yhteen muotoilun ystäviä, yrityksiä, suunnittelutoimistoja sekä rahoitusasiantuntijoita Tekesistä ja Ely -keskuksista. Osastolla säätiön edustajat jakoivat lisätietoa säätiön toiminnasta, tarkoitusperistä, aikaansaannoksista ja kehittämistään toimintamalleista.

Messuilla pääsivät esiintymislavalle myös kotimaiset suunnittelutoimistot vuoroajoin. Säätiön ja sen asiantuntijoiden kanssa järjestettiin myös neljä sparrausklinikkaa valituille, kotimaisille pk-yrityksille. Yhdessä Tekesin ja Elyn rahoitusasiantuntijoiden kanssa haettiin uusia ideoita yritysten liiketoiminnan kehittämiseen ja hyödyntämiseen sekä näkemään, kuinka muotoilu voi olla kiinteä osa myös yrityksen kansainvälistymisen kehittämistä.