A.VESALAINEN – Leikkisällä muotoilulla uutta kulmaa toimistokalusteisiin

A.Vesalainen Lahdessa on toimistokalusteiden maahantuoja, joka haluaa lisätä suomalaisten muotoilijoiden käyttöä kansainvälisesti tuottamissaan tuotteissa. Kävimme vierailulla tuoreen kumppaniverkostomme jäsenen luona keskustelemassa muotoilun edistämisestä. Energisellä toimitusjohtajalla Jaakko Vesalaisella on monta rautaa tulessa. Hän on innostunut muunneltavista ja leikkisistä tuotteista, jotka tulevat helpottamaan kuluttajien elämää jatkuvassa työn teon murroksessa.

Jaakko käyttää itse päivittäin kätevää ja ergonomista Mogo tuolia. Vähän tilaa vievälle ja kasaan taitettavalle ”nojatuolille” löytyy kysyntää.

VÄRIKÄSTÄ SUUNNITTELUYHTEISTYÖTÄ JA TUOTANNON OPTIMOINTIA
A.Vesalainen on tehnyt monia yhteistyöprojekteja suomalaisten muotoilijoiden kanssa ja yhteistyötä on tarkoitus laajentaa lähitulevaisuudessa. Jokaisen tuotteen valmistuttaja valitaan tarkasti sen perusteella, missä kokonaisuuden kannalta on optimaalisinta teettää tuote. Kustannustehokkuuden täytyy olla keskiössä tuotteen levikin onnistumisen kannalta. Omien tuotteiden valmistuttaminen toimistotarvikkeiden tukkukauppakilpailussa alkaa olla erottautumisen elinehto. -Jaakko kertoo.
Hän tiedostaa pohjoismaisen muotoilun kysynnän kansainvälisillä yhteistyökumppaneilla. Ollaan menossa aina vain selkeämpään, yksinkertaisempaan ja varioitavampaan suuntaan. -hän jatkaa.

Toimistotuotteiden lisäksi A.Vesalaisen valikoimissa on muutamia uusia aluevaltauksia. TONGA Blocks on lahtelaisen suunnittelijan Pasi Hännisen kehittelemä lautapeli. Tuote on juuri saatu saatettua markkinoille.

Petteri Häkkisen suunnittelema SULO tuoli muuntuu käyttäjänsä mukaan lapsen syöttötuolista aikuisen jakkaraksi. Tuotteen valmistusprosessissa on ollut monta haastetta, jotka on onnistuttu ratkaisemaan valmiiseen versioon.


JAAKKO VESALAISEN VINKIT UUDEN TUOTTEEN MENESTYMISEEN
1. Pidä tavoitteet kunnianhimoisina, mutta realistisina
2. Hinnoittele tuote oikein oikealle kohderyhmälle
3. Hyödynnä asiantuntijuutta oman osaamisesi tueksi

Uusien tuotevaltauksien miettimisessä Jaakko haastaa tutkimaan ja aistimaan asioita, jotka ovat lähteneet lentoon lähiaikoina. Hän korostaa, ettei itse tuotteen välttämättä tarvitse olla erikoinen, mikäli ”tähdet” ovat muuten kohdillaan. Myyvät tuotteet ovat verrattavissa hittibiiseihin. Monilla artisteilla on mahdollisuus pärjätä, mutta jostain syystä vain osa nousee hitiksi. Jaakko ottaa mielellään vastaan muotoilijoiden tuoteideoita tukemaan tulevaisuuden tavoitteita.

Uuden ajan toimistokalusteissa pieni on kaunista. Enää ei tarvitse pöydälle mahtua kymmeniä mappeja. Pienet ja muunneltavat pöydät sopivat paremmin monen kotitoimiston varustukseen ja tämä on näkynyt positiivisesti tuotteiden kysynnässä.

LUE LISÄÄ:
A.Vesalainen
Suomen Muotoilusäätiö