Yksilöllisten puuikkunoiden kysyntä kasvussa -Case Sydänpuu

SYDÄNPUUlla on vaikuttava referenssilista erikoisikkunoiden toimituksista suomalaisiin arvosaneerauskohteisiin. Keski-Suomessa Joutsassa sijaitseva puuikkunoiden- ja ovien erikoisvalmistaja luottaa kotimaiseen materiaaliin, korkeaan työn laatuun ja räätälöityyn palveluun. Kävimme tutustumassa yritykseen toimitusjohtaja Markus Palolan vieraana keskustelemassa projekteista ja tuotekehityksestä.

RÄÄTÄLÖITYÄ VALMISTUSTA RAAKA-AINELÄHTEIDEN KESKELLÄ
Puuvalmistuksessa on paljon materiaalilähtöisiä etuja. Puu on helposti muotoiltavaa ja materiaalin saatavuus on hyvä. Markus kertoo yleisesti Suomessa kasvavan puuta vuodessa niin paljon, että kolmen metrin tukeilla voisi kiertää maapallon 1,5m korkeissa pinossa. Hän on miettinyt paljon suomalaisen puun käytön edistämistä ja kuuluu mm. Puuteollisuusyrittäjien (PTY) hallitukseen. Sydänpuulla mietitään juuri asiakashyödyn maksimointia tuotekehityksen avulla. Tähän liittyy mm. aikaisessa vaiheessa asiakasprojekteihin mukaan pääsy ja oikeanlaisen puun käyttäminen oikeassa paikassa.

Puun tiheys on avainasemassa laadukkaassa materiaalissa. Mitä hitaammin kasvanut puu, sitä tiheämpi koostumus.

VANHOJEN RAKENNUSTEN NYKYAIKAISTAMINEN KUNNIAAN
Yrityksen projekteista lähes 100% on saneerauskohteita pääkaupunkiseudulla. Juuri nyt on meneillään mm. Helsingin taideyliopiston rakennustyö. Onneksi aitoja puuikkunoita osataan arvostaa ja usein suunnittelijat ja museovirasto puoltavat ikkunoitamme. -Markus kertoo. Tässä ajassa on myös paljon ristiriitaisuuksia. Vaikka kysyntä on hyvä, suuri määrä projekteja odottaa lopullista leimaa valmistuksen aloittamiselle, koska projektivastaavien kohtaamisia on jouduttu yleisen tilanteen vuoksi siirtämään ja rajoittamaan. Kysyttäessä yrityksen lempireferensseistä Markus toteaa luonnollisesti kaikkien projektien olevan yhtä tärkeitä. Yrityksen myyntipäällikkö Jouni Lavia muistelee ylpeydellä mm. Finlaysonin rakennuksia Tampereella ja Turussa Åbo-academyn kanssa toteutettuja kohteita.

Sydänpuu uskoo räätälöintiin, jota usein haasteellisissa arvosaneerauskohteiden nykyaikaistamisessa tarvitaan. Yksi yrityksen perusarvoista on päästä vaikuttamaan laadukkaan puurakentamisen valintaan.


KIINNOSTAVA ILMIÖ MUOTOILUSSA TÄLLÄ HETKELLÄ
Markus kertoo miettivänsä usein monenlaista ongelmanratkaisua, jota muotoilu parhaimmillaan edustaa. Juuri nyt hän pohtii vaihtoehtoja kaiken käytettävän puun tehokkaimpaan mahdolliseen jalostukseen.

LUE LISÄÄ:
www.sydanpuu.com
www.designfoundation.fi