Kiinnostavia artikkeleita muotoilun ystäville

Suomen Muotoilusäätiö on kesäkuusta alkaen julkaissut kerran viikossa teema-artikkelin muotoilun ystäville. Artikkeleissa esitellään mielenkiintoisia muotoilucaseja, Säätiön toimintaa, perustajia, alan tekijöitä, ilmiöitä, tapahtumia ja yhteistyöyrityksiä. ”Haluamme, että muotoiluartikkelimme ovat kaikkien saatavilla ja toivomme, että ne inspiroivat yrityksiä hyödyntämään muotoilua sekä lisäävät tietoisuutta muotoilun moninaisesta kentästä” kertoo Säätiön kehityspäällikkö Heli Pöyry.

Ornamon (muotoilualan asiantuntijajärjestö) julkaiseman muotoilualan suhdannekatsauksen 2020 mukaan EU:n tasolla muotoilu on aineettomaan talouteen perustuvan viennin kärjessä. ”Muotoilu on laajentunut palveluiden tuottamiseen ja strategiseen suunnitteluun, ja se tuottaa näin useille muille vientialoille lisäarvoa”, kertoo Asta Boman-Björkell, joka vastaa Ornamossa mm. muotoilualan tutkimuksesta.

Suomen Muotoilusäätiön yksi kärkitavoitteista on auttaa lisäämään suomalaisten yritysten kilpailukykyä muotoilun avulla. Yksi tärkeimmistä askeleista tavoitetta kohti on nostaa esille käytännön esimerkkejä ja vertaistarinoita muotoilun käytön hyödyistä.

Ohessa julkaistut artikkelit uusimmasta vanhimpaan. Mukavia ja inspiroivia lukuhetkiä!

















Haluatko kuulla lisää Säätiön yritysyhteistyömahdollisuuksista? Voit liittyä yrityskumppanuusverkostoon, toteuttaa kauttamme muotoilun kokeiluprojekteita, saada apua oikeanlaisen muotoiluavun löytymiseen ja tehdä hyvää lahjoittamalla taloudellista tukea toiminnallamme.
Lisätietoja +358 (0) 40 157 0049 ja email: heli.poyry(at)designfoundation.fi