LUNAWOOD -Suomalainen lämpöpuu kasvattaa suosiotaan kansainvälisten arkkitehtien keskuudessa

Oy Lunawood Ltd on lämpökäsitellyn puun innovatiivinen edelläkävijä ja havupuupohjaisten lämpöpuutuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja joka juhlii juuri 20 vuotiasta taivaltaan. Kävimme tapaamassa Lahden pääkonttorilla toimitusjohtaja Arto Halosta sekä Maija Masalinia, joka johtaa yrityksen markkinointia ja tuotehallintaa. Lunawoodin liikevaihto vuonna 2020 oli 56 milj. Euroa ja asiakkaita on yli 60 maassa. Henkilöstöä yrityksessä työskentelee 125. Toimihenkilöistä yli 10% on koulutukseltaan muotoilijoita. Puumuotoilun mahdollisuudet ovatkin rajattomat. Sen puolesta puhuu myös yrityksen jyrkästi nousujohteinen, kansainvälinen kasvutarina. Tutustuimme yrityksen kasvutarinaan ja vaikuttaviin referenssikohteisiin. Lunawood on myös tuore Suomen Muotoilusäätiön kumppanuusverkoston jäsen.

Lunawoodin lämpöpuu kestää hyvin maailmalla vallitsevia sään ääriolosuhteita. Nämä kelluvat huvilat sijaitsevat Dubain Marinassa ja verhoilussa on käytetty Lunawoodin lämpöpuurimoitusta. (Marasi Floating Villas, U+A)

95 % Tuotteista lähtee vientiin, joista 90% toimitetaan Eurooppaan
Lämpöpuun erinomaisten teknisten ominaisuuksien ansiosta sitä voidaan käyttää sekä sisä- että ulkotiloissa kaikissa ilmasto-olosuhteissa. Puhdas luonnon materiaali kiinnostaa arkkitehteja lisääntyvässä määrin erityisesti urbaaneissa ympäristöissä. Maailman megatrendit tukevat Lunawoodin liiketoiminnan kasvua. Kaupungistuminen, elintason nousu, kestävä kehitys ja luonnon arvostus mahdollistavat lämpöpuun lisääntyvän kysynnän ulko- ja sisäverhous- sekä terassimarkkinoilla. Lunawoodin missio onkin luoda uudelleen yhteys luonnon ja urbaanin ihmisen välille.

Arto ja Maija korostavat toiminnan kasvun mahdollistajana yrityksen decoratiivista strategiaa. Kun materiaali on maailman parasta, täytyy muotoilunkin elää samalla tasolla. Rakentamisen globaalit trendit on huomioitava ja tarjottava suunnittelijoille valmiita, ajanhenkisiä ratkaisuja. Mm. kaikki Lunawoodin objektit löytyvät BIM tiedostoina suunnittelijoille.

Aktiivisuus lisää tärkeää yhteistyötä -LUNAWOOD URBAN CHALLENGE 2021 kilpailu meneillään
Yritys järjestää aktiivisesti koulutuksia, tietoiskuja ja inspiraatiohetkiä kansainvälisille arkkitehdeille ja yhteistyötahoille. Parhaillaan meneillään on alan opiskelijoille tarkoitettu Lunawood Urban Challenge – kilpailu, jossa jaetaan jopa 15 000€ edestä rahapalkintoja voittajille. Kansainvälisessä kilpailussa visualisoidaan olemassa oleva tila innovatiivisesti uusiksi käyttäen Lunawoodin lämpöpuuta. Kilpailua tuomaroi joukko kansainvälisiä arkkitehtejä, Lunawoodin oma Maija Masalin ja sisustusarkkitehti Tapio Anttila. Lue lisää kilpailusta.

Lämpöpuusta on moneksi tietenkin myös kotimaisissa ääriolosuhteissa. Tuore Lunawoodin referenssikuva Suomen saaristosta. (Project Ö, Aleksi Hautamäki, photo: Archmospheres)


Lunawood mukana Lahti Green Design Week Yrityspäivässä ke 5.5.
Haluatko kuulla lisää Lunawoodin kansainvälisestä menestystarinasta? Maija Masalin avaa yleisölle yrityksen kansainvälisen kasvutarinan Lahden Sibeliustalolla keskiviikkona 5.5. Ilmoittautuminen tilaisuuteen aukeaa 31.3. Päivän aikana kuullaan lukuisia case esimerkkejä eri alojen kärki tekijöiltä ja saadaan vinkkejä kansainvälistymisen lisäksi mm. tuotteistukseen, muotoilun suojaamiseen ja ideointiin. Tilaisuuden tarjoaa Lahti Green Design Week 2021 järjestäjätiimi Lahden kaupunki, Lahti Euroopan ympäristökaupunki 2021, LAB-ammattikorkeakoulu, Ladec ja Suomen Muotoilusäätiö. Tilaisuudessa noudatetaan THL ohjeistuksia. Oikeus Muutoksiin pidätetään.


Lue lisää:
LUNAWOOD
LUNAWOOD URBAN CHALLENGE
SUOMEN MUOTOILUSÄÄTIÖ
LAHTI GREEN DESIGN WEEK YRITYSPÄIVÄ