Suomen Muotoilusäätiön yrityskumppaniverkosto KONE People Flow Centerissä

Suomen Muotoilusäätiön ydintehtävä on edistää muotoilun käyttöä suomalaisissa yrityksissä. Kumppanuusverkoston yritykset haluavat olla mukana suomalaisen muotoilun edistämisessä ja verkostolle mahdollistetaan vuosittain erikoistapahtumia ja yritysvierailuja.

Vierailimme KONEella Hyvinkäällä Timo Tiaisen (Head of Strategic Design for Innovation) ja Sakari Nisulan (Senior Specialist, Strategic Foresight) vieraana oppimassa ja inspiroimassa KONEen tulevaisuuden tutkimuksesta ja ennakoinnista. Koneen missio on tehdä kaupungeista parempia paikkoja elää. Heidän ydinosaamista on ymmärtää miten rakennuksissa ja niiden välillä liikutaan ja he tekevät liikkumisesta turvallista, mukavaa ja sujuvaa. Vuonna 2020 Koneen liikevaihto oli 9,9 miljardia euroa, ja vuoden lopussa henkilöstöä oli yli 60 000. Yhtiön B-sarjan osake on listautuneena Helsingin pörssissä.

Timo Tiainen on Suomen Muotoilusäätiön pitkäaikainen hallituksen jäsen, aktiivinen muotoilun edistäjä ja puolestapuhuja. Luennon ja showroomiin tutustumisen jälkeen tutustuimme KONEen Hyvinkään tehtaaseen, jossa valmistetaan erikoishissitilauksia.

Showroomissa oli esillä monenlaisia hissikonsepteja ja materiaalivaihtoehtoja. Ääniohjaus on koskettamattomuuden aikakauden tuoreimmista suosikeista käyttöliittymissä.

Tiedätkö miltä hissin moottori näyttää? Kuvassa yksi suurimmista konehuoneettomien hissien moottoreista.


”Ennakointi tuo monenlaisia etuja. Se auttaa mm. sietämään epävarmuutta muuttuvassa toimintaympäristössä ja antaa syötettä innovaatiotyöhön” -Sakari Nisula


”Kaikki päätöksentekijät ovat kiinnostuneita mitä maailmassa voi tapahtua. Maailma muuttuu arvaamattomasti ja nopeasti. Muotoilun keinoilla pystytään visualisoimaan asioita, joita ei vielä ole.” -Timo Tiainen


Mukana vierailulla oli edustajia mm. seuraavilta tahoilta: Saintex, Smartteri, Muud, Polku Consulting, Makron, Pedro, LAB-ammattikorkekoulu ja Suomen Muotoilusäätiö.

Muotoilusäätiö järjestää tietoiskuja, luentoja ja matalan kynnyksen tapahtumia muotoilun ympärillä. Säätiö on mukana järjestämässä vuoden 2023 Lahti Design Weekiä ja yrityskumppanien yhteistyötapahtumia. Päähankkeena tänä vuonna Säätiö suunnittelee ja lanseeraa yrityksille vapaaseen käyttöön vastuullisuuden kuvituspankin. Symbolit lanseerataan toukokuussa 2023 Lahti Design Weekillä.


Kiinnostunut kumppanuudesta tai yhteistyöstä?
Lisätietoja: Heli Pöyry, Design Foundation Suomen Muotoilusäätiö, 040 157 0049