Muotoilusäätiölle tuntuva tuki suunnittelutyöhön

Vastikään Lahdessa aloittaneelle Suomen Muotoilusäätiölle on myönnetty 100 000 euron tuki toimintansa rahoitukseen. Säätiön luovutettavan rahoituksen takana on Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö. Rahoituksen avulla säätiön muotoilutiimit voivat jalkautua suomalaisyrityksiin eri puolilla maata. Avustus mahdollistaa 20-40 erillistä kontaktia. Tavoitteena on synnyttää yrityksissä uutta ja käytännönläheistä tuotekehitystä sekä kehittää sovelluksia ja ideoita. Uudet innovaatiot on tarkoitus esitellä vuonna 2012, jolloin Helsinki, Lahti, Espoo, Vantaa ja Kauniainen toimivat maailman muotoilukaupunkina.

– Lahteen koottu muotoilun suomalainen huippuosaaminen luo pohjaa toiminnalle, jolla osaajatiimit voivat levittää osaamista eri puolelle Suomea. Nyt saatu teknologiateollisuuden panostus luo entistä paremman pohjan tälle toiminnalle, sanoo muotoilusäätiön asiamiesPekka Koivisto.

– Saatu avustus toimii myös ”starttirahana” nuorille muotoilijoille, jotka saavat toimintansa kautta mahdollisuuden ja näytön paikan omalle työllistymiselleen.