Tapahtumakooste- Design Event WAKE UP

Suomen Muotoilusäätiön ydintehtävä on edistää muotoilun käyttöä suomalaisissa yrityksissä. Muotoilua edistämässä Säätiön kanssa yhteistyössä on joukko suomalaisia yrityksiä, joista Woodio on yksi. Herättelevä ilta muotoilun parissa vietettiin Woodion Showroomissa Helsingin Kalliossa keskiviikkona 24.8. Suomen Muotoilusäätiö ja Woodio tarjosivat ohjelmallisen yhteisillan ajankohtaisen teeman WAKE UP -parissa.


Alussa Woodion toimitusjohtaja Petro Lahtinen toivotti vieraat tervetulleeksi ja kertoi biokomposiittituotteiden ainutlaatuisen alkutarinan. Uuden ajan kylpyhuone on täällä!


Vieraita kestittiin inspiraatio-cocktaileilla ja moctaileilla, sekä Tertin kartanon Savumuikkusuupaloilla ja hummuskanapeilla.


Suomen Muotoilusäätiön toimitusjohtaja, Heli Pöyry kertoi Säätiön yritysyhteistyömahdollisuuksista, muotoiluprojektiesimerkeistä ja toiminnasta muotoilun edistämisen eteen. Hän kannusti yrityksiä lähtemään mukaan Muotoilusäätiön yrityskumppanuusverkostoon, jossa Woodiokin on mukana.


Tilaisuudessa oli ensimmäistä kertaa esillä Saintexin Hohde- heijastinkorumallistoa, jonka suunnittelu on toteutettu yhteistyössä Muotoilusäätiön kanssa. Yleishyödyllisissä muotoiluprojekteissa Säätiön rekrytoimat alan opiskelijat pääsevät asiantuntijoiksi projekteihin. ”Shine like a finn!”


Illan pääesiintyjä oli Timo Tiainen, Head of Strategic Design for Innovation, Kone Oyj. Puheenvuorossaan hän avasi, kuinka ennakointia ja tulevaisuuden muotoilua tehdään Koneella. Timo oli myös pitkäaikainen Säätiön hallituksen puheenjohtaja.


Illan paneelin teemana oli tulevaisuuden muotoilu. Mukana keskustelemassa oli Ilona Törmikoski, muotoilujohtaja ja yrittäjä Polku Consulting, Woodion toimitusjohtaja Petro Lahtinen ja Iskun muotoilujohtaja Antti Olin, joka on myös tuore Muotoilusäätiön hallituksen puheenjohtaja.


Tulevaisuuden muotoilukeskusteluissa keskiössä oli ympäristöarvot osana suunnittelua ja nuorten muotoilijoiden voima ja merkitys tulevaisuudellemme. Woodion tuotteet ovat loistava käytännön esimerkki ajan tuoteinnovaatiosta.


Aktiivinen yleisö täydensi ohjelmaa hyvillä kysymyksillä. Kohtaamisen merkitys live-tapahtumissa nousee pitkän etäkauden jälkeen aivan uudelle tasolle. Muotoilua tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa. Muotoilusäätiö on hyvä kumppani muotoilun käytön aloituksessa ja uusien konseptien luonnissa/testauksessa kaikille yrityksille ja organisaatioille.


Muotoilusäätiö järjestää tietoiskuja, luentoja ja matalan kynnyksen tapahtumia muotoilun ympärillä. Seuraavaksi Säätiö on mukana vuoden 2023 Lahti Design Week -suunnittelutiimissä, yrityskumppanien yhteistyötapahtumissa ja järjestämässä kumppanuusverkoston jäsenille yritysvierailua KONEelle alkuvuodesta 2023.

Lisätietoja: Heli Pöyry, Design Foundation Suomen Muotoilusäätiö, 040 157 0049


Tutustu Woodioon
Tutustu Suomen Muotoilusäätiöön
Liity mukaan Muotoilusäätiön yrityskumppaniverkostoon
Tutustu Muotoilusäätiön yritysprojekteihin