Teerenpeli ravintoloissa muotoilun käyttö on tärkeä osa arkipäivää

Kävimme haastattelemassa pitkäjänteistä yrittäjää, kehitysjohtaja Marianne Pyysingiä Teerenpelin pääkonttorilla Lahden keskustassa. Teerenpeli Yhtiöt on lahtelainen, 1994 perustettu perheyritys, joka on syntynyt omistajapariskunnan, Marianne ja Anssi Pyysingin intohimosta viihtyisää ravintolakulttuuria ja laadukkaita panimo- sekä tislaamotuotteita kohtaan.

Teerenpeli-ravintoloita on seitsemän ympäri Suomen. Lahdesta löytyy lippulaiva, ruokaravintola Taivaanranta, Wine cafe Olavi ja sekä kesäisin laivaravintola Teerenranta. Omassa panimossa valmistuu olutta lähiohrasta ja puhtaasta Salpausselän suodattamasta pohjavedestä, sekä siidereitä ja long drink -juomia. Teerenpelillä on myös oma viskitislaamo, josta valmistuu vuosittain yli 100 000 litraa viskitislettä. Teerenpeli-yhtiöt on käyttänyt Suomen Muotoilusäätiötä vuosien varrella mm. Viskipakkauksen suunnittelussa.


Teerenpelin tuotteiden pakkauksiin on nähty paljon vaivaa ja uudistumisprosessi on jatkuva. Valikoimissa on kerralla n. 50 tuotetta, joista osa on kausituotteita. Ekologisuus ja erottautuvuus ovat yksi pakkausten kantava teema.


Ravintolat on suunniteltu yhteistyössä sisustusarkkitehti Sebastian Sandelin kanssa. Pitkäjänteisen suunnitteluyhteistyön kantavia avaintekijöitä ovat toiveiden nopea ymmärtäminen, nopeus ja tehokkuus. Kuva yrityksen lippulaivan, Taivaanrannan sisäänkäynnistä Lahdesta.

PALVELUN TÄRKEYTTÄ EI VOI IKINÄ KOROSTAA LIIKAA RAVINTOLA-ALALLA
Marianne kuvailee palvelukonseptin ja kohtaamisen tärkeyttä ydinasiaksi, joka vaatii jatkuvaa hiomista ja uudesti ajattelua. On oltava kiinni ajassa ja aistittava kokonaisuuden toimimista. Viihtyvyyden eteen on tehty paljon töitä palvelumuotoilun ja sisustusarkkitehtuurin saralla. Tuotesijoittelua ja katseenvangitsijoita vaihdetaan sesongeittain oikeanlaisen, ajankohtaisen fiiliksen takaamiseksi. Tärkeää on tarjota valveutuneille asiakkaille myös aina uutta kokemista. Tästä esimerkkinä muusta konseptista poikkeava Viinikahvila Olavi Lahdessa.

KIINNOSTAVA ILMIÖ MUOTOILUSSA JUURI NYT?
Marianne kertoo seuraavansa aktiivisesti poikansa matkaa muotisuunnitteluopintojen parissa Aalto-yliostossa ja kiinnittävänsä sitä kautta entistä enemmän huomiota tekstiileihin, niiden struktuuriin ja tunnelmaan. Vastaavasti Mariannen tytär työskentelee Teerenpelin ravintoloissa ja on opiskellut myös visualistiksi. Yhdessä he ovat kiinnittäneet huomiota alati lisääntyneisiin panostuksiin terassien ja ravintoloiden julkisivujen tunnelmanluomiseksi.


MUISTA NÄMÄ MIETTIESSÄSI RAVINTOLAN SISUSTUKSEN UUDISTUSTA -Top 5 vinkit by Marianne
1. Kiinnitä huomiota kuvakulmiin. Henkiikö ympäristö kaikkialta toivomaasi tunnelmaa?
2. Korosta ydintuotteitasi heti sisääntulossa. Mieti, mistä sinut tunnetaan ja tuo se hyvin esille
3. Ravintola- ja baariympäristössä on tärkeää, että kaikki tärkeimmät elementit sijoitetaan korkeammalle nähtäväksi. Ihmispaljoudessa matalalla olevat elementit eivät erotu.
4. WC-tilat ovat ravintolan ohittamaton käyntikortti.
5. Muista julkisivu ja houkutteleva terassi. Millaista tunnelmaa ravintolasi ”näyteikkuna” välittää?

Laatu, visuaalisuus ja palvelu kulkevat käsi kädessä Teerenpelin yritysmatkalla. Vuosien varrella laadukkaat panimo- ja tislaamotuotteet ovat saavuttaneet paljon palkintoja. Tuoreimpana saavutuksena kultaa Tokiossa järjestetystä, arvostetusta whisky-kilpailusta.

LÄHESTYVÄN PIKKUJOULUAJAN ODOTUSTA
Teerenpeli-yhtiöiden lähestyvän joulusesongin kausituotteisiin kuuluu Joululonkero, jossa maistuu glögi ja Piparilager, joka nimensä mukaisesti on vaalea olut piparkakun mukaisella twistillä. Marianne odottaa kovasti millainen vastaanotto näillä kausituotteilla on tulevalla sesongilla.

Piparilagerin etiketti on yksinkertainen, helposti huomattava ja tuotetta hyvin kuvaava. Sesonkituotteiden merkitys on kasvavassa roolissa Teerenpelin tuotevalikoimassa.


Erikoisjuomien paketointi on myös tärkeässä roolissa sekä logistiikan, että lahjaksi pakkaamisen näkökulmasta. Kun on näin laaja tuotevalikoima, on joku pakkausuudistus aina meneillään. -Marianne kertoo.

Mariannen yksi omista suosikeista Teerenpelin laajasta tuotevalikoimasta on Lemon Teezer-sitruunalonkero, jonka etikettikin henkii nimensä mukaan raikkautta ja katu-uskottavuutta. Lähivuosina kaikki ovat varmasti huomanneet kiristyvän visuaalisen kilpailun kauppojen juomahyllyillä, jossa toinen toistaan upeampi etiketti kilpailee kuluttajan huomiosta ja ostopäätöksestä.


Lue lisää
Teerenpeli-yhtiöt
Suomen Muotoilusäätiö