TEHDASKIERROKSIA, PUHEENVUOROJA JA KOHTAAMISIA -Summasen avoimet ovet Lahdessa 3.-7.10.

Muotoilusäätiön kumppaniyritys Summanen Oy on tänä päivänä paljon muutakin kuin alihankintaa. Heillä on myös omat julkitila- ja erikoiskalustamisen tavaramerkit Alastek ja Monena. Alihankintamessuille osallistumisen sijaan he päättivät tänä vuonna järjestää viikon mittaisen avointen ovien tapahtuman live-ympäristössä, mahdollisimman moni sidosryhmä huomioiden ja koko omalla osaajajoukolla. Tapahtuman avulla Summanen tarjoaa parempia kohtaamisia ja enemmän aikaa asian ytimessä.

Summasen Tervetuloa meille! -viikko on osa Suomen suurinta avointen ovien tapahtumaa, jonka on lanseerannut Suomalaisen Työn Liitto.

Viikon jokaiselle päivälle on oma teema ja kohderyhmä sekä viikon jokaisena päivänä pääsee tehdaskierrokselle. Esittelyssä ovat uudet koneet, taivuttamisen ratsujoukot sekä koko muu komppania. Ensiesittelynsä tapahtumassa saa Alastekin ja Monenan mallistouutuudet ja kalustetietoutta ovat jakamassa Summasen asiantuntijat. Työpajassa valmistuu oma tekemä henkari/naulakko ja poistomyynnistä kotiinviemisiksi voit hankkia Alastek ja Monena -tuotteita.

Muotoilusäätiön puheenvuoro on maanantaina 3.10, jolloin teemana on Designed and made in Finland -päivä. Se on muotoilun ja valmistuksen yhteinen päivä. Hyvä muotoilu on teollisesti valmistettavaa. Arkkitehdit ja muotoilijat ovat meille tärkeitä. Päivä on kuten nimikin kertoo, suunnattu muotoilijoille, suunnittelijoille, arkkitehdeille tai näiden alojen opiskelijoille sekä myös kalustealan toimijoille, joille design on osa liiketoimintaa. Puhetta riittää siitä, miten muotoilu on osa valmistusta, minkälaisia kanavia on saada hyvä tuoteidea tuotantoon, miten muotoilun avulla lisätään kilpailukykyä sekä klassikoiden synty ja ajassa eläminen.

Tiistaina 4.10. on kaluste ammattilaisten ja kalustehankinnoista vastaavien päivä. Koolla on sekä kalusteiden käyttäjät että niiden tarjoajat, jälleenmyyjiä sekä hoivapalveluiden hankinnoista vastaavia henkilöitä. Päivän puheenaiheet ovat hankintojen vastuullisuus, käyttäjälähtöinen kalustesuunnittelu sekä muistiystävällinen tilasuunnittelu.

Keskiviikkona 5.10. kohotamme maljan kotimaiselle valmistukselle asiakkaidemme, toimittajiemme sekä sidosryhmiemme kanssa. Asiakasta varten tätä työtä tehdään ja siihen tarvitaan valmistuksen pettämätön ketju, joka on sitoutunut kanssamme yhteisiin tavoitteisiin. Esittelyssä talon väki sekä kuulumiset. Puhetta alueen osaamispotentiaalista sekä teräksellä teroitettua ajanhengen kuvausta.

Torstaina 6.10. pyydämme astumaan peremmälle paikalliset vaikuttajat, kyläläiset sekä muut kanssaeläjät. Mitä siellä tehdään? Se selviää tulemalla paikan päälle.

Perjantaina 7.10. on tulevaisuuden rekrypäivä. Tervetuloa meille ammattiin opiskelevat. Kurkistus siihen, minkälainen osaajien joukko Summasella työskentelee ja mitä kaikkea osaamista meillä tarvitaan. Vielä ei tarvitse olla työnhakuhousut jalassa vierasilla, mutta tulevaisuuden tekijäksi meille pikatreffeillä voi halutessaan päästä jo asiassa askeleen lähemmäksi.

Muutokset ohjelmasisältöön mahdollisia.

Tästä voit ladata/tulostaa kutsun itsellesi.

Tutustu tapahtuman puhujajoukoon

Puhujina ovat oman alansa asiantuntijajoukko, joista alla lyhyet esittelyt.

MA 3.10. KLO 13.30
Isa Kukkapuro-Enbom on muotoilualan pitkäaikainen moniottelija. Isalla on syvä tuntemus muotoilija Yrjö Kukkapuron uraan ja tuotantoon. Vuodesta 2018 lähtien hän on keskittynyt vanhempiensa elämäntyön säilyttämiseen ja edistämiseen, toimimalla Yrjö Kukkapuro -malliston asiantuntijana ja Studio Kukkapuron vetäjänä.

Isa on koulutukseltaan muotisuunnittelija ja tehnyt uraa myös journalistina. 2000-luvulla hän on pääasiassa työskennellyt kestävän kehityksen muotoiluprojektien parissa.

Lue lisää Isasta ja Yrjö Kukkapuro designista


MA 3.10. KLO 14.00
Heli Pöyry on Suomen Muotoilusäätiön toimitusjohtaja. Säätiön ydintehtävänä on edistää muotoilun käyttöä suomalaisissa yrityksissä ja auttaa yrityksiä ymmärtämään muotoilun mahdollisuudet. Heli vastaa Muotoilusäätiön operatiivisesta toiminnasta sekä toimii yhteyshenkilönä kaikissa Säätiön asioissa.

Heli kertoo työnsä kohokohdiksi mm. jokaisen valmistuvan yritysprojektin sekä kehitystyön, jonka avulla pääsee vaikuttamaan yritysten kilpailukyvyn parantamiseen muotoilun keinoin. Lisäksi säätiön yritysprojektien ohjauksessa Heli saa olla kasvattamassa valmistuvien muotoilijoiden itsevarmuutta ja muotoiluidentiteettiä.

Heli on aiemmin toiminut mm. Muotoilusäätiön kehityspäällikkönä sekä Tertin kartanon operatiivisena johtajana.
Hän on koulutukseltaan muotoilija ja tuotekehittäjä. 

Lue lisää Helistä ja Muotoilusäätiöstä


MA 3.10 KLO 14.35
Minna Salokannel on yrityksemme tavaramerkkien, Monenan ja Alastekin, tuote- ja muotoilupäällikkö. Hän pitää huolen mallistokokonaisuuksista, suunnittelijayhteistyöstä sekä korkeatasoisesta designista. Minna on koulutukseltaan kalustemuotoilija ja metalliartesaani, ja hän lukeutuu niihin harvoihin muotoilijoihin, jotka ovat heti valmistuttuaan työllistyneet suunnittelijoiksi valmistavan teollisuuden palvelukseen. Tästä voidaankin päätellä, että Minna omaa vankan kokemuksen tuotteiden valmistusprosesseista.

Minnan kädenjälkeä voit nähdä mm. Monenan Oppi ja Pukki -naulakoissa, Kiip-lokerikossa sekä Alastekin Mainio-tuotesarjassa. 

Tutustu Monena-mallistoon

Tutustu Alastek-mallistoon


MA 3.10. KLO 14.55
Rosa-Maria Tolvanen ja Jani Luukkonen ovat Monena Suunnittelukilpailumme voittajakaksikko vuodelta 2021. He suunnittelivat voittajatyön, joka löytyy Monenan naulakkomallistosta ja kantaa nimeä U-naulakko. Heidän suunnittelemiaan tuotteita on palkittu ja huomioitu erilaisissa kilpailuissa niin Suomessa kuin maailmalla ja heidän designiaan löytyy myös muiden kotimaisten yritysten mallistoista.

Rosa-Maria ja Jani ovat molemmat valmistuneet vuonna 2019 Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista muotoilijoiksi, pääaineenaan kalustemuotoilu. Huomattuaan jo opiskeluaikoina hyvän yhteisen työskentelykemian sekä samanlaisen suunnittelufilosofian, he kokivat luonnollisena jatkaa yhteistyötä myös valmistumisen jälkeen. Heidän suunnittelufilosofiassaan käyttökokemus ja ihminen ovat keskipisteenä, ja inspiroivia teemoja puolestaan kontrastien ja klassisten elementtien yhdistely tasapainoisiksi kokonaisuuksiksi.

Yhteisiä saavutuksia heillä on suunnittelukilpailumme voiton lisäksi mm. Good design award v. 2021 Mikki L-162 tuolille sekä finaalipaikka Suomalainen Huonekalu -suunnittelukilpailussa v. 2020. 

Lue lisää Rosa-Mariasta ja Janista


TI 4.10. KLO 13.30
Tero Lausala on Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja ja vastaa liiton toiminnasta kokonaisuudessaan. Hän suunnittelee jatkuvasti tulevaa, pitää huolta työssä viihtymisestä sekä varmistaa, että liiton asiat etenevät suunnitelmien mukaisesti. Teron mielestä parasta hänen työssään ovat huikeat työntekijät ja sitoutuneet jäsenyritykset.

Tero on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Hän on suorittanut MBA-tutkinnon rahoituksesta ja opiskellut Englannissa ja Yhdysvalloissa. Tero on työskennellyt aiemmin mm. Gartnerilla, Wärtsilällä, Lapin yliopistossa ja Finprossa (nyk. Business Finland).

Lue lisää Terosta


TI 4.10. KLO 14.00
Tuija Salmi on sisustussuunnittelija ja esteettömyyskartoittaja (ESKEH). Hän on erikoistunut muistisairaiden ihmisten ympäristöjen suunnitteluun ja sen lisäksi hän tarjoaa koulutus- ja konsultointipalveluja, aiheenaan ympäristön merkitys muistisairaalle. 

Tuijan asiakaskuntaan kuuluvat mm. hoivakodit, alaan liittyvät yritykset ja yksityiskodit. Hänen tavoitteenaan hoivakotien sisustusprojekteissa on luoda asukkaille oikeita koteja, jotka tukevat muistisairaan henkilön itsenäistä toimijuutta.

Lue lisää Tuijasta


TI 4.10. KLO 14.45
Hinni Korpela on Lahden muotoiluinstituutista sekä Aalto-yliopiston Taiteen ja suunnittelun korkeakoulusta valmistunut muotoilija. Hänen nimeään kantava muotoilutoimisto Studio Hinni on keskittynyt erityisesti tuote-, valaisin- ja kalustemuotoiluun. Studio Hinni tarjoaa muotoilupalveluita hyvin laaja-alaisesti – tuotesuunnittelusta IPR-konsultointiin ja visualisointiin.

Työn kohokohtiin Hinni listaa hetket, jolloin löytää ratkaisun johonkin ongelmaan tai muotoilulliseen haasteeseen. Tärkeitä teemoja hänen muotoilussaan ovat ekologisuuden ja vastuullisuuden lisäksi erityisesti tuotteen käyttäjien huomioiminen jo suunnittelun alkuvaiheista lähtien. Tuotteet hioutuvat parhaimmillaan tiukassa yhteistyössä valmistajan kanssa.

Muotoilijana Hinni löytää usein inspiraatiota työhönsä materiaaleista ja niiden ominaisuuksista – erityisesti luonnonmateriaalit saavat usein inspiraation virtaamaan. Tarkoin harkitut yksityiskohdat herättävät ajattomat ja minimalistiset suunnitelmat eloon ja tuovat niihin uudenlaista mielenkiintoa.

Lue lisää Hinnistä


KE 5.10. KLO 14.20
Tanja Lundén on yrityksemme toimitusjohtaja ja yrittäjä kolmannessa polvessa. Hän on aloittanut työt Summasella vuonna 2008, toimien ensin muutaman vuoden ajan markkinoinnin ja myynnin tehtävissä ja siirtyen tämän jälkeen toimitusjohtajan tehtäviin, isänsä jäätyä eläkkeelle.

Tanja on pohjakoulutukseltaan tradenomi ja täydentänyt opintojaan Lappeenrannan Yliopiston PK-yrityksen johtamisen ja taloushallinnon täydennyskoulutusohjelmassa, Lahdessa. Työkokemusta on kertynyt ennen Summaselle tuloa mm. Luhdalla ja MTV3:lla, myynnin, markkinoinnin sekä viestinnän tehtävistä.

Yrityksemme on muuttunut vuosien saatossa komponentteja valmistavasta alihankitayrityksestä, suunnittelusta valmiisiin tuotteisiin valmistavaksi yritykseksi. Liiketoimintakauppojen myötä Summasen valmistus täydentyi vuosina 2017 ja 2019 omilla tavaramerkeillä Monena ja Alastek.


KE 5.10. KLO 14.00
Heta Vihervirta-Vuontelo on Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja ja toiminut tehtävässään vuodesta 2019 lähtien. Aiempi tausta hänellä on vakuutus- ja finanssialalta liiketoimintajohtamisen ja muutoshankkeiden tehtävissä mm. vakuutusyhtiö Pohjantähdessä Etelä-Suomen aluejohtajana ja vakuutusyhtiö Fenniassa myyntijohtajana Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueilla. Yrityskenttä ja yrittäjien toimintaympäristöön liittyvät asiat ovat hänelle hyvin tuttuja useammalta alueelta.

Päijät-Hämeen Yrittäjät on n. 3000 jäsenellään merkittävä päijäthämäläinen elinkeinoelämän etujärjestö ja pk-yritysten edunvalvoja ja kumppani. Järjestö parantaa yrittäjien asemaa ja yrittämisen edellytyksiä omalla alueellaan. Tavoitteena on menestyvien yritysten ja yrittäjien määrän lisääntyminen sekä yrittäjien toimintaolosuhteiden edistäminen.

Lue lisää Hetasta ja Päijät-Hämeen Yrittäjät-järjestöstä


KE 5.10. KLO 14.45
Reijo Tuominen toimii Feon Oy:n aluemyynnissä Lahdessa. Hän on työskennellyt koko uransa terästeollisuuden parissa, jonka johdosta Reijo onkin tuttu alan piireissä. Reijon aiempia työnantajia ovat olleet mm. Onninen sekä Rautaruukki.


KE 5.10. KLO 17.00-
Keskiviikko-illan live-musiikista vastaa Jouni Soininen. Jouni on lahtelainen laulaja, muusikko, juontaja ja äänityöntekijä. Vuosien mittaan Jouni on laulanut mm. Lahden Gospelkuoron sekä Lauluyhtye Cayan riveissä, joista jälkimmäisessä hän vaikuttaa edelleen, sekä Englannissa mm. hyväntekeväisyyslauluyhtye Cantata:ssa. Artistin ura sai erinomaisen kickstartin The Voice of Finlandin 10-vuotisjuhlakaudesta, jossa Jouni pääsi Juha Tapion joukkueessa aina live-lähetyksiin saakka, eli oman tiiminsä neljän viimeisen laulajan joukkoon. Musiikki ja teatteri ovat olleet suurena osana Jounin elämää jo lapsesta pitäen, yli 20 vuoden ajan. Hän on esiintynyt harrastaja- ja kesäteattereissa Lahden, Hollolan ja Orimattilan alueilla vuodesta 2004 lähtien ja Suomeen palattuaan aina vuoteen 2016 saakka.

Lue lisää Jounista


Kurkkaa koko ohjelma, lisätiedot alta ja ilmoittaudu 23.9. mennessä: 
www.summanen.fi/fi/tervetuloa-meille/ilmoittautuminen/

Tapahtumapaikka:
Summanen Oy, Nostavantie 111, Lahti