Stipendejä nuorille muotoilijoille

suomen_muotoilusti_kuntsi_ja_hassi_960

Suomen Muotoilusäätiö jakoi 3. huhtikuuta 2012 kaksi stipendiä lahjakkaille, nuorille muotoilijoille. Muotoilusäätiön stipendin sai Lahden Muotoiluinstituutin teollisen muotoilun vuosikurssi -09 opiskelijaryhmä muotoilun opiskelun tukemiseen. Toinen stipendeistä oli professori Antti Hassin ystävien lahjoittama stipendi, joka annettiin porilaiselle Miska Kuntsille. Kuntsi opiskelee Lahden Muotoiluinstituutissa pääaineenaan kalustemuotoilu.

Jakotilaisuudessa Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kari Salmi kiitti Antti Hassin osuutta luoda muotoilulle sijaa ja arvostusta niin Suomessa kuin Lahdessakin. Lahden Muotoiluinstituutin syntyminen hänen johdollaan on tästä hyvä ja konkreettinen esimerkki. Omassa puheenvuorossaan professori Hassi antoi tunnustusta myös Lahden silloiselle kaupunginjohtajalle, Teemu Hiltuselle, ”Ilman Teemua ei olisi Muotoiluinstituuttiakaan”, Hassi totesi.

Nuorelle muotoilija Kuntsille Hassi antoi ohjeeksi oppia yhä enemmän. Kaiken a ja o on yleissivistys ”On tunnettava nuotit ennen kuin voi säveltää”, Hassi vertasi. Opiskelijoille jaetut stipendit olivat arvoltaan 1 500 ja 2 000 euroa.