WOODIO matkalla maailman johtavaksi EcoDesign-brändiksi

Vierailimme WOODIOn Showroomilla Kalliossa keskustelemassa materiaalilähtöisestä designista ja Woodion tulevaisuuden suunnitelmista toimitusjohtaja Petro Lahtinen kanssa. Yritys tunnetaan vallankumouksellisista kylpyhuonekalusteista, jotka valmistetaan veden- ja ilmaston kestävästä massiivipuukomponentista.

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat selvät. Yritys panostaa vahvasti kansainvälistymiseen, tuotekehitykseen ja brändin laajennusyhteistyöhön. Petro odottaa innolla mm. seuraavia kansainvälisiä messuja, livekohtaamisia asiakkaiden kanssa ja tulevia tuotelanseerauksia. Lisähenkilöstöäkin yritys pääsee pian palkkaamaan tasaisesti jatkuvan kasvun vuoksi. Petro uskoo, että materiaalilla erottuminen kantaa yrityksen maailman johtavien EcoDesign- brändien joukkoon. Oman teknologian hyödyntäminen on kaiken pohja, joka kiinnostaa jo kansainvälisiäkin brändejä. Tulevasta sopimusvalmistus-brändiyhteistyöstä saadaan julkaisuvahvistus tuonnempana.


Woodion suosituin kalusteväri on luonnollinen puun väri. Tuotteiden suunnittelussa pääroolissa on erikoismateriaali, jonka ulkonäkö ja ominaisuudet erottautuvat selvästi markkinoiden kilpailevista tuotteista.

Tuotevalikoimasta löytyy nyt pesualtaat, ammeet ja suositut pyyhekoukut. Uusimpana tulokkaana ovat 15.4. lanseeratut wc-pöntöt. Kaikkia tuotteita voi ostaa suoraan yrityksen omasta verkkokaupasta.


Ensimmäinen reaktio asiakkaissa on yleisimmin, että onko tämä oikeasti puuta? Huomio on valjastettu osaksi brändiä. Yrityksellä on vahva yhteistyö designtoimisto Pentagonin kanssa.


MUOTOILUSSA ON PANOSTETTU VASTUULLISUUTEEN, KÄYTETTÄVYYTEEN JA DIFFEROITUMISEEN
Petro kuvailee arkikäyttöön tarkoitettujen tuotteiden parhaita ominaisuuksia verrattuna esim. kilpailevaan porsliiniin. Tässä kolme merkittävintä eroa.
1. Materiaali on puolet kevyempi. Tämä vähentää logistiikkakustannuksia ja hiilijalanjälkeä.
2. Materiaaliin ei kiinnity tahrat esim. hammastahna.
3. Käyttökaaren jälkeen tuote voidaan kierrättää uudestaan energiaksi. Vastuullisuus kulkee läpi tuotteen elinkaaren.


TAHTO ON TÄRKEINTÄ
Petron mielestä yrittämisessä tahto on tärkeintä. Hän kannustaa yrittäjäksi haaveilevia valitsemaan sellaisen liikeidean, joka on yrittäjän mielestä niin hyvä, että ei haittaa vaikka yritys kariutuisikin. Tällä tavoin tarjolla on lähtökohtaisesti vain mahdollisuuksia ilman rajoitteita. (Kuva Svante Cullichsen)


PELOT JA HAAVEET KULKEVAT KÄSI KÄDESSÄ
Petro myöntää luovuutensa kokeneen hetkellisen kolauksen vallitsevan yleisen tilanteen vuoksi. Hänen driverina on aina toiminut matkustelun ja messuilun tuoma uusi energia. Tällä hetkellä voi keskittyä vastaavasti taustatyöhön ja tulevaisuuden suunnitteluun. Hän miettii kehittyykö yrityksen kasvuvauhti odotusti ja toisaalta jos kasvu kehittyy nopeastikin voiko yritys varmasti vastata kysyntään. Haaveissa on tulla maailman johtavaksi EcoDesign-brändiksi Suomesta. Iittala tunnetaan lasistaan, Fiskars metallistaan ja toivottavasti tulevaisuudessa Woodio EcoDesignistaan. -Petro tiivistää.

LUE LISÄÄ
Woodio
Suomen Muotoilusäätiö
Seuraava Designtapahtuma: Lahti Green Design Week Yrityspäivä 5.5.