Young Finnish Design -Nousevien muotoilijoiden lahjakkuutta, yritysyhteistyötä ja kansainvälisiä näyttelyitä

Suomen Muotoilusäätiön tuore yrityskumppani Young Finnish Design on kahden muotoilijan Heidi Maria Huovisen ja Elisa Luodon perustama yritys. Young Finnish Design tarjoaa suunnittelupalveluita yrityksille laaja-alaisesti. Heillä työn tekee aina nouseva muotoilija. Missiona on tuoda esille nuoret nousevat muotoilun lahjakkuudet. Elisa ja Heidi ovat molemmat muotoilijoita ja taiteen maistereita Aalto-yliopistosta. Opintojen aikana he huomasivat kuinka vaikeaa nuorten muotoilijoiden on saada työtä ja päättivät, että kehittävät toimivan ratkaisun muotoilijoiden ja yritysten yhdistämiseksi. Tällä hetkellä Young Finnish Design tekee yhteistyötä jo yli 20 yrityksen kanssa Suomessa ja ulkomailla.


Glorian Kodin artikkelissa 08/2021 Young Finnish Designia tituleerattiin muotoilun Tinderinä. Kuva Päivi Ristell.


Sisustamisen & kalustamisen uudet tuulet – Puu innoituksen lähteenä

Ohessa kurkistus lähiaikojen muotoiluyhteistyöhön tilaustyönä yrityksille, kuten Annala, Halwest, Hyssny ja Zigzagzurich. Kaikkia tuotteita inspiroi puu modernilla ja luovalla lähestymistavalla.


Nuorten suomalaisten muotoilijoiden suunnittelua esillä Irlannin Design Weekillä

Hidden treasures -näyttely kokoaa nuorten suomalaisten muotoilijoiden prototyyppejä ja luonnoksia sisustustuotteista Irlannin Design Weekille. Näyttelyn tavoitteena on esitellä laajemmalle yleisölle nuorten muotoilijoiden töitä, jotka eivät vielä ole tuotannossa. Jokainen teos on uniikki ja useimmat prototyypit ovat nuorten muotoilijoiden itse käsin tekemiä. Hidden treasures -näyttelyssä on esillä kalusteiden, valaisimien, piensisustustuotteiden ja tekstiilien prototyyppejä ja luonnoksia. Näyttelyssä on esillä yhteensä 29:n nuoren muotoilijan työtä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta, Lahden muotoiluinstituutista, Aalto-yliopistosta, Metropoliasta, Turun Ammattikorkeasta sekä Ammattiopisto Tavastiasta.

Hidden treasures on Young Finnish Designin perustajien Elisa Luodon ja Heidi Maria Huovisen kuratoima näyttely. Näyttely tarjoaa muotoilijoille mahdollisuuden esitellä portfolion uumeniin unohtuneet suomalaisen designin kätketyt aarteet kansainvälisellä areenalla. Luoto ja Huovinen työskentelevät päivittäin nuorten muotoilijoiden kanssa edistäessään heidän suunnitteluaan tuotantoon yhdistämällä nuoria muotoilijoita yritysten kanssa.

“Hidden treasures -näyttely on yksi tapa puskea nuoria muotoilijoita eteenpäin urallaan. Näyttelyt tarjoavat muotoilijoille näkyvyyttä mediassa, sekä mahdollisuuden verkostoitua alan yritysten ja toimijoiden kanssa. Uransa alussa olevalle muotoilijalle nämä ovat tärkeitä asioita, sillä useasti yksi asia poikii toisenkin. Muotoilijan tulee olla pitkäjänteinen oman uransa edistämisen suhteen ja siksi myös näyttelyillä on merkittävä rooli muotoilijan uralla.” -Luoto toteaa.

Hidden treasures -näyttely kunnioittaa suomalaisen ja irlantilaisen muotoilun vuoropuhelua tuomalla Kilkennyyn esille tuoretta nuorten suomalaisten muotoilijoiden suunnittelua, jota ei muualla ole vielä ollut nähtävillä. Näyttelyn avaa valtiosihteeri Johanna Sumuvuori ja Suomen Irlannin suurlähettiläs Raili Lahnalampi osallistuu tapahtumaan. Hidden treasures – näyttely Kilkennyssä Irlannissa National Design & Craft Galleryssä 17.11.2022 – 28.1.2023.

Miten aloitan yritysyhteityön Young Finnish Designin kanssa?
Yrityksille Young Finnish Design tarjoaa suunittelupalveluita, joissa yhdistyy nousevat muotoilijat ja luotettava projektinjohto. Työn tekee aina nouseva muotoilija. Tiimiltä onnistuvat niin pienet kuin suuretkin projektit. Yritys saa kalusteiden-, sisustustuotteiden-, nettisivujen-, brändin ja tekstiilien suunnittelua. Oma projektinjohto takaa sen, että kommunikaatio yrityksen ja muotoilijan välillä toimii saumattomasti ja että suunnittelutyö pysyy aikataulussa ja budjetissa. Muotoilua voi hankkia projektiluontoisesti tai kuukausimaksulla. Heiltä onnistuvat myös suunnittelukilpailujen järjestäminen!

Ole yhteydessä
Elisa Luoto, CEO, +358 50 540 094 5, elisa.luoto@youngfinnishdesign.com
Heidi Maria Huovinen, Creative Director, +358 40 590 388 9, heidi.huovinen@youngfinnishdesign.com
https://shop.youngfinnishdesign.com/


Lue lisää
Suomen Muotoilusäätiön yrityskumppanuusverkosto
Muotoilusäätiön yritysprojektit